Diensten
Op deze pagina vindt u een overzicht van een aantal diensten/producten die wij kunnen leveren. Mocht een door u gewenst product of dienst niet op deze pagina getoond worden dan kan u altijd contact met ons opnemen.

Isolerende beglazing (HR++):
De isolerende werking van HR++ (hoog rendement) kan gecombineerd worden met figuurglas of veiligheidsglas op een van de zijden van het dubbele glas. HR++ dubbelglas heeft een hogere isolatiewaarde dan normaal dubbelglas. De isolerende werking van HR++ komt door een gasvulling tussen de glaslagen van de ruit. Hiernaast heeft HR++ glas een extra warmte reflecterende laag tussen het glas. De mate van isolatie wordt hiernaast bepaald door de spouwdikte: hoe groter de ruimte tusen de twee lagen glas hoe beter het glas isoleert.

 

Veiligheidsglas:
Veiligheidsglas kan worden toegepast om lichamelijk letsel bij breuk te voorkomen of als beveiliging tegen inbraak. Veiligheidsglas kan in twee soorten geleverd worden, namelijk gelaagd en gehard glas. Gelaagd glas bestaat uit twee glaslagen waartussen een onzichtbare laag kunststof zit. Bij breken blijven de scherven van het glas aan deze laag vastzitten waardoor deze niet vallen. Gelaagd glas is niet harder dan gewoon glas, gehard glas is dit wel. Gehard glas is tot vijf keer zo sterk als gewoon glas. Een ander voordeel van gehard glas is dat het bij breken in zeer kleine stukjes uit elkaar spat, waardoor de kans op grote verwondingen veel kleiner is.

 

Figuurglas:
Glas is verkrijgbaar met allerlei figuren en effecten. Dit figuurglas is niet alleen optisch mooi maar zorgt er ook voor dat men niet door het glas heen kan kijken. Dit soort figuurglas wordt vaak toegepast in (voor-) deuren. Hiernaast is er nog draadglas, dit is glas met daarin als wapening metalen draden. Dit glas heeft net als veiligheidsglas het voordeel dat het minder inbraakgevoelig is en dat het bij breuk niet snel in grote stukken uit elkaar valt. Een overzicht van enkele te leveren figuurglassoorten kunt u vinden op de de pagina figuurglas.

 

Ventilatieroosters:
Om een goede ventilatie van de woning te kunnen faciliteren wordt er vaak gekozen voor de toepassing van ventilatieroosters bij het plaatsen of vervangen van dubbelglas. Ventilatieroosters maken het mogelijk de woning te ventileren zonder ramen open te zetten. Hiernaast is de woning minder inbraakgevoelig wanneer het aantal draairamen beperkt wordt.

 

Beglazingsmaterialen:
Ook voor losse beglazingsmaterialen als kitten, glaslatten of beglazingstape kunt u bij Glaszettersbedrijf Barentsen terecht.

 

 

HR++

 

veiligheidsglas

 

figuurglas

rooster

kit